Bedrukken van bedrijfskleding en meer

Bedrukken van bedrijfskleding en meer - Reclame en Borduurstudio An Zuidbroek

Sublimatie techniek
Het bedrukken van kledingstukken, glazen en mokken gebeurt met behulp van een techniek die ‘sublimatie’ heet. Sublimatie is een chemisch proces waarbij een stof in vaste toestand, door vloeibare toestand over te slaan, direct overgaat naar een gasvormige toestand. Voor de bedrukking van diverse materialen wordt sublimatie gebruikt om een print als het ware ‘in te bakken’ in het oppervlak van het materiaal zelf. Het moge duidelijk zijn dat een dergelijke techniek zorgt voor bijzonder fraaie levendige afbeeldingen met het behoud van echte kleuren in een fullcolour print.

Men realiseert een sublimatie-opdruk echter niet zomaar. Hier is een aantal professionele hulpmiddelen voor nodig, om te beginnen een sublimatieprinter met bijbehorende inkt en papier en een transferpers. Wij bij Reclame en Borduurstudio An nemen het bedrukken van uw kleding of bekers niet licht op. Om het best mogelijke professionele resultaat te kunnen garanderen, werken wij met het beste hardware voor industrieel gebruik.
Sublimatie techniek maakt het mogelijk om ongeveer alle artikelen en kledingstukken, uitgevoerd in de meest uiteenlopende stoffen, te bedrukken.

Naast sublimatie techniek beschikt Reclame en Borduurstudio An over de nieuwste techniek op het gebied van textieldruk.

De nieuwste technologie
De digitale textieldruk industrie heeft de afgelopen tien jaar een snelle groei doorgemaakt naarmate meer en meer gebruikers over gestapt zijn van digitalisering naar textieldruk. Het gebruik van digitale printers maakt het mogelijk om gemak, eenvoud, stofprestaties, consistentie en vooral een enorme verscheidenheid aan kleuren in textiel in te prenten, waardoor het hele proces in het algemeen betrouwbaar en kosteneffectief wordt. Er zijn verschillende processen die onder de paraplu van digitaal bedrukken van textiel vallen. In dit artikel zullen we het voornamelijk hebben over het DTF-printproces (Direct to Film Printing).

Wat is Direct To Film printing?
Het DTF-proces is net zo eenvoudig in zijn werking als de naam doet vermoeden. Print op een film en breng het direct over op stof. De meest prominente factor die dit proces de moeite waard maakt om voor een groter aantal mensen te gebruiken, is de vrijheid om bijna elke stof te kiezen. Of het nu gaat om polyester, katoen, zijde of synthetische vezels zoals rayon of badstof, het DTF-drukproces zorgt voor pure snelheid om grote opdrachten uit te voeren.

Direct to Film Printer
Deze printers worden vaak DTF Modified Printers genoemd. Deze printers zijn meestal de basis 6 kleuren inkttank printers zoals de Epson L800, L805, L1800 etc. De reden dat voor deze serie printers is gekozen is dat deze printers met 6 kleuren werken. Dit zorgt voor gebruiksgemak, aangezien de CMYK DTF-inkten in de standaard CMYK-tanks kunnen worden geplaatst, terwijl de LC- en LM-tanks van de printer kunnen worden gevuld met witte DTF-inkten. Ook de rollen waarmee de pagina wordt geschoven, zijn verwijderd om te voorkomen dat er ‘liners’ verschijnen op de witte laag die op de DTF-film is afgedrukt.


DTF Films
PET-films worden gebruikt in het DTF-drukproces. Deze films zijn anders dan die gebruikt worden bij zeefdruk. Deze hebben een dikte van ongeveer 0,75 mm en betere overdrachtseigenschappen. In de taal van de markt worden deze vaak DTF Transfer Films genoemd. DTF-films zijn verkrijgbaar in de vorm van Cut Sheets (kan worden gebruikt voor een kleinschalig gebruik) en Rolls (gebruikt bij een commerciële opstelling). Een andere classificatie van de PET-folies is gebaseerd op het type peeling dat na de transfer wordt gedaan. Op basis van de temperatuur zijn de films ofwel hot peel-films of cold peel-films.

Wat heb je nodig?
1. PET Film
2. Smeltpoederlijm
3. Inkten
4. Poeder schudder
5. Uithardingsoven
6. Warmtepers machine
De DTF Fims worden gebruikt in het DTF-drukproces. Deze films zijn anders dan die gebruikt worden bij zeefdruk. Deze hebben een dikte van ongeveer 0,75 mm en betere overdrachtseigenschappen. In de taal van de markt worden deze vaak DTF Transfer Films genoemd. DTF-films zijn verkrijgbaar in de vorm van Cut Sheets (kan worden gebruikt voor een kleinschalig gebruik) en Rolls (gebruikt bij een commerciële opstelling). Een andere classificatie van de PET-folies is gebaseerd op het type peeling dat na de transfer wordt gedaan. Op basis van de temperatuur zijn de films ofwel hot peel-films of cold peel-films.

Hoe werkt het?
1. Afdrukken op film
2. Poederen
3. Poeder smelten
4. Voorpersen
5. Koude schil
6. Na het persen
Plaats in plaats van gewoon papier de PET-folie in de printerladen. Druk eerst de gehele afbeelding in wit af op de PET-folie. Druk daarna met de juiste kleurinstellingen in de printer de gewenste afbeelding af op de witte afbeeldingslaag. Het belangrijkste om te onthouden is dat de afdruk op de film een ​​spiegelbeeld moet zijn van het werkelijke beeld dat op de stof moet verschijnen.

Pluspunten
Werkt met bijna alle soorten stoffen.
Geen voorbehandeling nodig.
De aldus ontworpen stoffen vertonen goede waseigenschappen.
De stof heeft een zeer lichte aanraking met de hand Het proces is sneller en minder vervelend dan DTG-afdrukken.

Nadelen
Het gevoel van de bedrukte gebieden wordt enigszins beïnvloed in vergelijking met stoffen die zijn ontworpen met sublimatiedruk In vergelijking met sublimatieprinten is de levendigheid van de kleur enigszins laag.

Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat het DTF-proces praktisch alle beperkingen opheft die vaak voorkomen bij andere textieldrukprocessen, vooral als het gaat om het kiezen van de stof om op te printen. Omdat voorbehandeling niet essentieel is, worden in veel gevallen de totale printkosten verlaagd, waardoor een hogere winstmarge ontstaat.

Algemeen
Er wordt voorspeld dat de textieldrukindustrie een enorme groei zal doormaken naarmate meer en meer door DTF vervaardigde stoffen in beeld komen. Kortom, het DTF-drukproces kan worden gezien als een effectieve manier om stoffen economisch te produceren.
DTF is een nieuw transferproces waarbij textielinkt op waterbasis wordt geprint op een speciaal gecoate PET-folie. De bedrukte film wordt vervolgens uitgehard en licht bestrooid met een wit smeltlijmpoeder. De transfers zijn dan klaar voor toepassing op elke kleur kledingstuk of textiel.

Bedrukken van bedrijfskleding en andere duurzame geschenken

Bij Reclame en Borduurstudio An bedrukken wij voor u onder andere:

 • Shirts
 • Sweaters
 • Hoodies
 • Trainings- en fitnesspakken
 • Softshelljassen
 • Andere bedrijfskleding
 • Rompertjes

Bent u op zoek naar een bijzonder cadeau? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op voor een heldere uitleg en geïnspireerd advies.

Bedrukken van bedrijfskleding en meer - Reclame en Borduurstudio An Zuidbroek

Bedrukken van keramiek en glas
Uw kantinemokken en -bekers klaar voor een upgrade? Snel en eenvoudig bedrukken wij uw mokken en kopjes met uw bedrijfslogo en naam van uw bedrijf.
Wij bedrukken alle soorten mokken, glazen en bekers.

Maak uw keuze uit:

 • Koffiemokken
 • Theemokken
 • Koffiebekers
 • Kop en schotel
 • Emaillen mokken
 • Senseo kopjes
 • Glazen
 • Bierpullen
 • Bierglazen
 • Wijnglazen
 • Borrelglazen
 • Waterglazen


Naast glas- en servieswerken is het mogelijk om vrijwel elk materiaal te bedrukken. Zo kunt u tevens bij ons terecht voor de bedrukking van bijvoorbeeld sleutelhangers, puzzels, speelgoed en vele andere (cadeau)artikelen.

Meer informatie over het bedrukken van diverse voorwerpen?
Wilt u weten wat allemaal mogelijk is? Neem contact met ons op en vraag naar onze vrijwel onbeperkte mogelijkheden.

Clique Stretch overhemd Shirt L/S - Reclame en Borduurstudio An Zuidbroek

Clique Stretch overhemd Shirt L/S

12 februari 2024 - Machinaal Geborduurde Bedrijfskleding Welkom in de wereld van verfijnde bedrijfsstijl, waar elegantie en professionaliteit samenkomen in elk stiksel. Bij ons gaat bedrijfskleding verder dan alleen... lees verder »

De Passie van Paardensport met Gepersonaliseerde Pracht: Dekens, Zadeldekjes en Meer! - Reclame en Borduurstudio An Zuidbroek

De Passie van Paardensport met Gepersonaliseerde Pracht: Dekens, Zadeldekjes en Meer!

5 februari 2024 - Ontsteek de Passie van Paardensport met Gepersonaliseerde Pracht: Dekens, Zadeldekjes en Meer! In de magische wereld van paardensport, waar elegantie en kracht samenkomen, presenteren wij een unieke... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.