Over de kunst van machinaal borduren

Over de kunst van machinaal borduren

Over de kunst van machinaal borduren Reclame en Borduurstudio An Zuidbroek
Anja Lageman - Reclame en Borduurstudio An Zuidbroek

Geschreven door:
, 1 februari 2020

E-mail Anja Lageman Linkedin Facebook

In onze snelle digitale tijden hebben wij amper tijd voor rustige bezinning. De ‘ouderwetse’ bezigheden zoals het maken van ingewikkelde borduurwerken op strak gespannen borduurramen behoort weliswaar niet helemaal tot het verleden, maar is ook zeker geen algemeen goed. Zeldzaam en zeer tijdrovend, en ook nog verbonden met zeer specifieke vaardigheden en kennis, behoren manuaal geborduurde producten dan ook zeker tot de categorie geschenken met een hoge prijskaartje.

Wanneer u van geborduurde artikelen houdt en niet de hoofdprijs wilt betalen, bestaat er gelukkig een uitstekend hedendaags vervanger voor het klassieke handwerk, namelijk professioneel machinaal borduren.
De kwalitatief hoogwaardige industriële machines produceren de meest prachtige borduurwerken in mooie kleuren en superieure garens in een fractie van de tijd en inspanning wat het zal kosten om een vergelijkbaar motief handmatig te realiseren.
Toch, wanneer u denkt dat machinaal borduren heel simpel is, think again. Ten eerste is het noodzakelijk om digitale bestanden van uw afbeelding over te zetten naar een borduurbestand dat de borduurmachine wel kan lezen, een zogenaamde borduurkaart. Dit is een secuur werkje, zeker wanneer het om een niet alledaags borduring gaat waarvan er geen standaard bestanden in de machine voorgeprogrammeerd staan. Het kost uren werk om een zelf ontworpen afbeelding van bijvoorbeeld een bloem, vogel of embleem op de juiste manier en in de juiste kleuren overzetten naar een borduurbestand. Wanneer dat klaar is, maken we altijd een proef borduring, om te controleren of de kleuren en ontwerp overeenkomen met de wens van onze klant. Pas als de klant helemaal tevreden is, gaan wij over tot het daadwerkelijk borduren van het besteld ontwerp in de gewenst aantal stukken.

Onze vierkoppige borduur kanjer HAPPY heeft talloze mogelijkheden om te borduren in creatieve steken, kleuren en texturen. Ook diverse ondergronden bieden de mogelijkheid om diverse effecten te bereiken. Uw ontwerp zal er anders uitzien op badstof, linnen, dikke viltlaag of elegant velour. Een speciaal hoofdstuk is borduren op transparante stoffen zoals organza en mousseline.
Maak eens een afspraak en kom vrijblijvend ontdekken wat wij in Reclame en Borduurstudio An allemaal kunnen op het gebied van machinaal borduren en u zult ontdekken dat wij het verheven hebben tot een contemporaine kunstvorm.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

  • Over de kunst van machinaal borduren Reclame en Borduurstudio An Zuidbroek
  • Over de kunst van machinaal borduren Reclame en Borduurstudio An Zuidbroek
  • Over de kunst van machinaal borduren Reclame en Borduurstudio An Zuidbroek
  • Over de kunst van machinaal borduren Reclame en Borduurstudio An Zuidbroek
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.